miercuri, 29 octombrie 2008

Barbatii, sedusi de femeile in rosu

Roşul poate fi catalogat drept culoarea dragostei din următorul motiv: îi face pe bărbaţi să se simtă mai confortabil şi mai seducători în preajma femeilor care poartă această culoare, arată un studiu recent al Universităţii Rochester.

De la ritualurile străvechi şi până la inimioarele din hârtie de Sfântul Valentin, roşul a fost corelat, în numeroase culturi din întreaga lume, cu pasiunea carnală şi romantismul.

Într-unul dintre experimente s-a folosit fotografia unei femei, o dată înrămată într-un cadru alb şi apoi într-unul roşu. Bărbaţilor participanţi la studiu li s-au adresat diferite întrebări, cum ar fi: "Cât de drăguţă consideri că este această persoană?".

În studiul final, cămaşa aceleiaşi femei a fost colorată digital în roşu şi în albastru. De data aceasta, bărbaţii au fost întrebaţi, pe lângă faptul dacă o consideră drăguţă pe doamna din imagine, şi dacă ar fi dispuşi să se întâlnească cu aceasta.

"Imaginează-ţi că ai avea 100 de dolari în portofel şi ai ieşi la o întâlnire cu această persoană. Cât de mult ai fi dispus să cheltuieşti cu ea?"

Rezultatele tutror experimentelor au dovedit că femeile prezentate în imaginile înrămate în roşu, sau care erau îmbrăcate în roşu, au fost considerate pe departe mult mai atrăgătoare şi mai senzuale decât atunci când erau prezentate în fotografii cu rame de alte culori sau purtând bluze de alte nuanţe decât roşu.


În acelaşi timp, bărbaţii sunt dispuşi să cheltuiască mai mult atunci când ies în oraş cu o parteneră îmbrăcată în roşu, precizează cercetătorii.

Niciun comentariu: