joi, 16 octombrie 2008

Cfr Cluj – Dinamo: Liga stelelor versus Liga 1

Campioana en titre, CFR Cluj, echipa care face furori în debutul sezonului din Liga Campionilor, întâlneşte în această seară liderul la zi al Ligii 1. Meciul va începe la ora 20:45 şi va fi transmis în direct pe Antena 1. Lider al momentului, în ciuda unui joc neconvingător, Dinamo va da în această seară al patrulea test de valoare. Deşi primele trei au fost picate, 1-2 în Giuleşti cu Rapid, 0-1 şi 0-0 în primul tur al Cupei UEFA cu anonimii de la NEC Nijmegen, dinspre Ştefan cel Mare se aud prognoze optimiste şi războinice. De partea cealaltă, în Gruia, şefii CFR-ului au stabilit obiectivul primordial: apărarea titlului. Ambele echipe sunt lipsite de doi dintre cei mai constanţi oameni. Fundaşul cu plămâni de fier al CFR-ului, Tony, este suspendat, iar fundaşul stânga al lui Dinamo, Pulhac, este accidentat şi va reveni pe gazon abia peste circa o lună.



RĂZBOIUL VORBELOR

Mijlocaşul CFR-ului Eugen Trică s-a arătat sigur pe el înaintea confruntării din această seară: "Noi avem nevoie de puncte, trebuie să câştigăm pentru a reveni în lupta pentru titlu. Este unul dintre derby-urile campionatului, jucăm acasă, aşa că vom încerca să învingem. Am 15 sau 16 întâlniri Steaua – Dinamo în palmares, aşa că ştiu cum e să joci împotriva lor în partide de o asemenea importanţă. Dacă ne luăm după ultimele prestaţii, suntem favoriţi, doar suntem deţinătorii campionatului şi ai Cupei!", a spus play-maker-ul echipei din Gruia. De partea cealaltă, antrenorul trupei din Ştefan cel Mare, Mircea Rednic, a declarat: "Pentru meciul cu CFR Cluj ne gândim să luăm toate cele trei puncte puse în joc, dar nu aş zice nu unui egal, având în vedere că CFR joacă foarte bine. Au avut rezultate bune şi în Liga Campionilor, dar acest lucru ne mobilizează. Va fi un meci greu, dar am încredere în jucătorii mei. În contractul meu nu scrie să fac spectacol, mi s-a cerut să câştig campionatul. Pentru moment încerc să scot maximum de la jucătorii mei, se ştie ce s-a întâmplat în perioada de pregătire, când unii au venit, alţii au plecat". Întrebat despre adversari, "Puriul" a fost ironic: "Nu mă tem de ei, dar Trică şi Culio sunt doi jucători foarte buni şi au dovedit acest lucru în cele două partide jucate în Liga Campionilor. Nu ştiu eu cine e Yssouf Kone. Numai eu cunosc vreo cinci Kone. Nu ştiu dacă acesta e unul de 20 de ani sau de 50 de ani". Rednic a refuzat să comenteze afirmaţiile preşedintelui de la CFR Cluj, Iuliu Mureşan, care a spus că Dinamo câştigă chiar şi dacă nu joacă foarte bine şi s-a rezumat doar la a afirma: "Înseamnă că şi el e specialist acum. Nimeni nu vede cu ochi buni parcursul nostru, dar nimeni nu spune că noi răspundem la critici doar cu rezultate".

Lobonţ: "Vrem măcar un punct"
Portarul lui Dinamo, internaţionalul Bogdan Lobonţ, a vorbit ponderat despre meciul din această seară: "Ne aşteaptă o partidă grea, pentru că CFR este o echipă puternică, chiar dacă nu a început sezonul foarte bine. Meciurile din Liga Campionilor au demonstrat că au valoare. Acest lucru nu ne împiedică însă să facem tot posibilul să ne mulţumim suporterii. Meciul e la fel ca toate celelalte, am vrea să câştigăm, dar vrem să luăm cel puţin un punct". Preşedintele executiv al "câinilor", Cristian Borcea, a completat: "Campionatul e lung, nu e un meci vital pentru vreuna dintre echipe, dar e foarte important pentru noi, întâlnim o contracandidată la titlu. Mergem la victorie, dar orice punct e benefic. Nu cred că cei de la Cluj se gândesc la meciul cu Bordeaux, ci sunt conectaţi la meci, pentru că important e campionatul, nu un singur meci. Printr-o victorie putem spune că am luat o opţiune serioasă pentru titlu în faţa Stelei şi a lor".

Ironii între adversari
Ironizat de Mircea Rednic, atacantul african al CFR-ului, Yssouf Kone, a replicat: "Sincer, nu ştiu nici un jucător din lotul lui Dinamo. Nici măcar n-am auzit de ei. Îl cunosc doar pe Julio Cesar, pentru că a jucat la mari echipe din Europa. Este un jucător valoros dacă a evoluat la cluburi precum Real sau AC Milan, deşi, din ce am auzit aici, în România, prin jocurile făcute la Dinamo nu prea a arătat că a trecut pe la Madrid şi Milano. Oricum, îi transmit că nu mă tem de el". Celălalt om de gol al ardelenilor, brazilianul Didi, a completat: "Julio Cesar este valoros şi trebuie să avem grijă la el. Chiar dacă este brazilian, nu îl ştiu prea bine, pentru că el a jucat mai mult în Europa". La Cluj, interesul pentru meciul cu Dinamo este destul de mare, biletele puse miercuri în vânzare trezind interesul suporterilor CFR-ului.

Liga 1, Etapa 11
AZI:
Ora 15:00 (GSP TV)Oţelul – SteauaArbitri: Cr. Balaj – I. Popa, I. Onicaş

Ora 19:00 (GSP TV)Gloria Buzău – CS OtopeniArbitri: R. Petrescu – Fl. Stănescu, I. Szekely

Ora 20:45 (Antena 1)CFR Cluj – DinamoArbitri: I. Kovacs – A. Oniţa, Z. Szekely

MÂINE:
Ora 17:00 (GSP TV)Farul – FC Timişoara

Ora 19:00 (GSP TV)Poli Iaşi – FC Braşov

DUMINICĂ:
Ora 15:00 (GSP TV)"U" Craiova – Pandurii

Ora 17:00 (GSP TV)FC Vaslui – FC Argeş

Ora 19:00 (GSP TV)Rapid – Gaz Metan

LUNI:
Ora 15:00 (GSP TV)Gloria Bistriţa – Unirea Urziceni

Niciun comentariu: