luni, 20 octombrie 2008

Guvernul olandez injectează 10 mld. euro în grupul ING


Guvernul olandez va injecta 10 miliarde de euro (13,4 milioane de dolari) in cel mai mare grup financiar national, ING, dupa ce compania a anuntat ca ar putea afisa primele pierderi de la infiintare, in 1991.

Guvernul va cumpara actiuni preferentiale de la ING, care va plati o dobanda anuala de 8,5%, conform unui anunt facut de Wouter Bos, ministrul olandez al finantelor. In acelasi timp insa, ING lucreaza la un plan de consolidare a capitalului.

Actiunile ING au inregistrat o scadere dramatica, dupa ce grupul financiar a anuntat ca ar putea afisa pierderi de 500 milioane de euro in cel de-al treilea trimestru, fata de perioada similara a anului trecut. Actiunile companiei s-au depreciat pana la cel mai scazut nivel din ultimii 13 ani.

ING este primul grup financiar care va beneficia de o parte dintre fondurile alocate de catre guvernul olandez pentru stabilizarea bancilor locale. Acestea se ridica la un total de 20 miliarde de euro.

In luna martie ING se situa printre primele 20 de grupuri financiare din lume in ceea ce priveste capitalizarea de piata, insa pana in acest moment compania si-a pierdut aproximativ o treime din valoarea sa. Astfel, ING avea vineri o valoare de 20,4 miliarde de dolari. ING deserveste in acest moment 75 milioane de clienti si la finele anului trecut numara peste 124.000 de angajati.

Niciun comentariu: