vineri, 17 octombrie 2008

Moscova ii raspunde lui Berlusconi: Rusia nu are nevoie sa intre in UE

Rusia nu intentioneaza sa intre in Uniunea Europeana, totusi ii multumeste premierului italian, Silvio Berlusconi, pentru aceasta propunere, a declarat, vineri, reprezentantul Rusiei pe langa UE, Vladimir Cijov, informeaza AFP.

"Ii suntem domnului Berlusconi pentru atentie, dar conducerea Rusiei nu are un plan concret pentru a merge in aceasta directie. Rusia nu are aceasta nevoie", a declarat reprezentantul rus la UE.

"Dorim un parteneriat strategic cu Uniunea Europeana, dar autosuficienta politica si militara, precum si autonomia ecomomica ofera Rusiei toate elementele pentru prosperitate economica in afara unei uniuni", explica Cijov.

"Vedem cat de dificil este procesul de integrare a noilor state membre UE, care si impreuna sunt mult mai mici decat Rusia", adauga oficialul rus.

Reactia vine dupa ce in urma cu doua zile premierul italian Silvio Berlusconi a declarat ca este in favoarea aderarii Rusiei la Uniunea Europeana, aceasta fiind "o viziune" pe care o are de mai multi ani. "Consider Rusia o tara occidentala si planul meu este ca Federatia Rusa sa poata deveni membra a Uniunii Europene in urmatorii ani", le-a spus Berlusconi reporterilor din Bruxelles.

Niciun comentariu: