joi, 30 octombrie 2008

Studiu: Dependenţa de sex, în creştere


Numărul persoanelor dependente de sex este în continuă creştere, iar 30% din ele sunt femei. Astfel, un studiu realizat în SUA a arătat că trei din zece femei care consultă medicul pentru cazurile de adicţie sunt dependente de sex.

Experţii americani apreciază că cele mai multe femei nu vor să recunoască dependenţa pe care o au şi astfel tratamentul este îngreunat, informează Times. "Ele vin în general pentru a-şi trata dependenţa de alcool, droguri sau pentru înlăturarea depresiei. Pe parcursul tratamentului descoperim că de fapt ele sunt dependente de sex", a spus directorul Centrului de Tratament împotriva dependentei sexuale, Don Serratt.

Cele mai multe femei care sunt dependente de sex au puţină încredere în ele şi adictia este un efect al fricii de a se implica într-o relaţie serioasă.

"Sunt seducătoare şi se folosesc de toate mijloacele pentru a atrage un bărbat. Problema este că, o dată începută relaţia, femeile sunt înfricoşate, tocmai de aceea trec la următorul bărbat", a mai spus Serratt.

Specialiştii au declarat ca terapia psihologică reprezintă cea mai eficientă metodă pentru tratarea dependenţei de sex. Ei încadrează această adicţie în categoria dependenţelor de alcool, medicamente sau droguri, iar terapia este similară.

Niciun comentariu: