sâmbătă, 25 octombrie 2008

VIDEO:Cea mai tare masina de politie din lume!

Lamborghini a donat astazi politiei italiene un exemplar al recent lansatului Gallardo LP560-4, personalizat si pregatit pentru interventiile fortelor de ordine din Italia. Noul model va inlocui primul exemplar Gallardo de politie, donat in 2004, care a parcurs 140.000 de kilometri in slujba autoritatilor italiene. Un al doilea Gallardo se afla inca in functiune la Bologna, a intrat in dotarea politistilor in 2005 si a parcurs pana acum 100.000 de kilometri.

Galerie Foto
Noul bolid poate fi pilotat de doar 30 de politisti (dintre care 3 sunt femei), acestia fiind cei desemnati de Ministerul de Interne din Italia pentru a tine in frau cei 560 de cai putere ai motorului V10 de 5.2 litri. Gallardo LP560-4 poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde, viteza maxima fiind de 325 km/h.Normal, cei 30 de norocosi au fost instruiti pentru a putea utiliza instrumentele speciale de la bordul modelului. Printre acestea se numara un radar care poate functiona in miscare si un monitor prin care vitezomanii pot sa isi admire "opera" in timp ce agentul completeaza procesul verbal.

Mai mult, noul Gallardo de politie dispune de o lada frogorifica medicala care poate sa transporte in regim de urgenta organe necesare unui transplant. Pe langa aceasta, bolidul politiei italiene vine cu un defibrilator care poate ajuta persoanele care sufera de lipsa activitatii cardiace imediat dupa un accident.


Exemplarul donat de constructorul din Sant'Agata Bologneze politiei isi va face rondurile pe autostrada A3, care leaga Salerno de Reggio Calabria.




Niciun comentariu: