sâmbătă, 18 octombrie 2008

"Cum să furi ID-uri"


Un site secret unde se desfăşurau fraude online şi care pe se vindeau datele personale de pe cărţi de credit a fost descoperit şi s-au făcut arestări atât în Marea Britanie cât şi în alte parţi ale lumii, anuţă YahooNews.

Site-ul "DarkMarket"a fost un forum pentru cei iniţiaţi în spargerea de parole, oferind informaţii, pas cu pas, despre cum se poate intra în calculatorul unui internaut inocent fără a putea fi detectat.

Cu datele de identidificare, cei care erau înregistraţi ca useri pe site, au vândut şi parolele pentru jucători virtuali, lucrătorilor sociali pe net şi prin căsute electronice de mail.

Accesul pe acest site s-a făcut doar pe bază de invitaţie, pentru a te putea loga aveai nevoie de parolă.

Poliţia britanică a arestat 11 persoane, într-o operaţiune coordonată de Serious Organised Crime Agency (Soca). În total, au fost arestaţi, aproximativ 60 de indivizi din Statele Unite, Germania, Turcia şi Marea Britanie.

Pentru a identifica toţi mebrii reţelei, FBI-ul a infiltrat un agent sub acoperire în grupul haker-ilor şi a aşteptat aproape doi ani.

Directorul Soca, Sharon Lemon a declarat că site-ul respectiv a fost în fapt "o organizaţie criminală pe internet".

"Poţi să mergi pe forum şi să te angajezi în această activitate criminală foarte uşor" a explicat el la BBC.

"Aceştea sunt infractorii despre care vorbim. Formează o puternică organizaţie criminală şi au metode variate de operare. Poţi să fii începătorul care intră pe forum, îţi iei o identitate virtuală şi ţi-ai inceput cariera infracţionară. A fost o organizaţie criminală virtuală, dar a avut avantajul ca persoanele să nu fie nevoite să se întâlnească faţă în faţă.

FBI-ul a estimat frauda provocată de activităţile desfăşurate pe site, la mai mult de 40 de milioane de lire sterline.

Soca a subliniat că site-ul oferea sfaturi despre cum să furi date persoale şi cum să le foloseşti mai bine odată ce le-ai sustras.

Niciun comentariu: