miercuri, 15 octombrie 2008

Incredibil: Cea mai mare fântână din lume, din Dubai, va depăşi un bloc de 50 de etaje - FOTO


Inginerii din Dubai au început lucrul la o fântână care va intra în Cartea Recordurilor, datorită dimensiunilor ei incredibile: fântâna va avea un jet de apă mai înalt decât o clădire de 50 de etaje!

Galerie Foto
Fântâna va fi gata în 2009 şi va arunca în orice moment peste 83.000 de litri de apă în aer la peste 150 de metri înălţime. Aceasta va lua apa dintr-un lac artificial, mare cât două terenuri fotbal. Peste 6.000 de lumini vor "dansa" pe muzică, în ritm cu jeturile de apă, informează Daily Mail.

Mohamed Ali Alabbar, şeful companiei dezvoltatoare Emaar Propreties, a spus că fântâna este cu 25% mai mare decât rivala sa de la Hotel Belagio, din Las Vegas, şi prezice că fântâna din Dubai va atrage peste 10 milioane de vizitatori pe an.

"Fântâna din lacul Burj Dubai este mai mult decât un spectacol vizual, care se adaugă esteticii centrului din Burj Dubai", a mai declarat Ali Alabbar.

Burj Dubai, cea mai înaltă clădire din lume la ora actuală, are o platformă de observare la etajul 124, ce oferă vizitatorilor panorame fără egal. Alte atracţii ale oraşului inovator cuprind unul dintre cele mai mare acvarii din lume şi un patinoar de dimensiuni olimpice. Dubai plănuieşte să realizeze şi cel mai mare teren de fotbal din lume, precum şi cel mai mare parc de distracţii.

Niciun comentariu: