sâmbătă, 18 octombrie 2008

Bratu pierde campionatu'!



Entorsa la genunchiul drept îl va ţine departe de gazon timp de 6 luni pe golgeterul dinamovist, care se va opera săptămîna viitoare




Mai dureroasă decît înfrîngerea de la Cluj este pentru "cîini" accidentarea lui Florin Bratu. Mai ales că verdictul medicilor după RMN-ul de ieri dimineaţă e nemilos: atacantul de 28 de ani va sta 6 luni departe de fotbal, ceea ce înseamnă că întreg sezonul 2008-2009 e compromis pentru el!

Jucătorii sînt şocaţi de veste. "Bratu era unul dintre băieţii cu de la Dinamo, avea sînge rece în meciurile tari, e o mare pierdere. Cînd s-a rupt el, parcă s-a rupt ceva din echipă!", au povestit ieri colegii lui Florin. "E şi din cauza ierbii ăleia mari şi a terenului nisipos al clujenilor, că aşa i s-a întîmplat şi lui Drogba, de i-a fugit genunchiul la meciul lui Chelsea de la Cluj", au acuzat roş-albii.





Pleacă în Belgia

Florin a făcut ieri dimineaţă o rezonanţă magnetică la o clinică din Capitală, iar imaginile cu genunchiul drept afectat al fotbalistului au fost transmise şi supervizate în timp real la o clinică din Zurich specializată în probleme articulare. Diagnosticul? "Bratone are o entorsă cu leziuni ligamentare la genunchiul drept ce va necesita o intervenţie chirurgicală. Nu pot să spun acum decît că este un mare, mare, mare ghinion, un ghinion teribil!", a spus doctorul Liviu Bătineanu.

Bratu va pleca săptămîna viitoare în Belgia, unde va fi operat la clinica doctorului Martens. După intervenţia chirurgicală, atacantul va urma un program special de recuperare. În primăvara lui 2009, probabil în luna martie sau aprilie, va începe şi antrenamentele uşoare cu mingea. Teoretic, ar putea apărea din nou pe gazon în ultimele runde ale campionatului, însă e clar că nu se va risca acest lucru, după ce Zicu a riscat în acelaşi fel şi şi-a pus în pericol cariera.

"Nu ştiu ce să mai zic! Sper să nu fie atît de grav. Poate o minune şi cu ajutorul lui Dumnezeu să joc cît mai curînd pentru că vreau să îmi ajut echipa!"
Florin Bratu, atacant Dinamo

"Cum a ieşit Bratu, s-a cam terminat jocul. Cît era el pe teren, cei de la CFR jucau mai cu frică, să nu-i prindem pe contraatac. Acum sper să revină Marius Niculae cît mai repede"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

7 goluri a marcat Bratu pentru Dinamo în acest sezon, fiind golgeterul la zi al "cîinilor"

Blestemul

În decurs de numai o săptămînă, dinamoviştii au pierdut doi oameni de bază. Cristi Pulhac, operat la genunchiul stîng după o entorsă suferită în partida cu Farul (1-0), şi, acum, Florin Bratu. Accidentările celor doi vin după leziunea extrem de gravă suferită de Ianis Zicu în august 2007. Machidonul de 25 de ani s-a operat de două ori la genunchiul drept, iar e în perioada de recuperare.

Niciun comentariu: