sâmbătă, 18 octombrie 2008

Mister Decisiv


Italianul Maurizzio Trombetta nu a pierdut nici un meci din 31 august, cînd l-a înlocuit pe Andone în funcţia de antrenor principal la CFR

Maurizio Trombetta, antrenorul cules din ligile inferioare ale Italiei, a primit o şansă, pe 31 august cînd l-a înlocuit pe Andone, şi a exploatat-o la maxim. A părut ridicol cînd le-a cerut jucătorilor să-i spună "Mister". La fel, cînd a înlocuit treningul de secund cu un costum impecabil, negru, în care arată ca un agent FBI.

Însă italianul a arătat repede că ştie meserie. Vineri seara, jumătate din victorie a fost a lui. Cealaltă a jucătorilor, care nu se mai plîng că nu înţeleg ce le cere antrenorul, cum se întîmpla cu Andone. Trombetta a lăsat impresia că va juca defensiv. A pus doi închizători în faţa liniei de fundaşi, pe Mureşan şi Kone, le-a dat sarcini în apărare inclusiv lui Culio şi Dubarbier şi a lăsat în faţă un singur vîrf, Y. Kone.

Cu toate acestea, CFR s-a mişcat ca o armată, atacînd cu toate liniile. "Era foarte important să cîştigăm acest meci. Acum nu mai trebuie să recuperăm 9 puncte, ci 6. E cu totul altceva", a declarat tehnicianul. Nu doar cu Dinamo, Trombetta a fost decisiv, ci şi înainte. Are 8 meciuri pe banca feroviarilor şi nu a pierdut nici unul!

"Mare antrenor!"

Preşedintele feroviarilor, Iuliu Mureşan, s-a felicitat încă o dată, după victoria cu Dinamo, că l-a instalat pe Maurizzio Trombetta antrenor principal la CFR. "A fost meritul întregii echipe. Şi a lui Maurizzio Trombetta, care nu ştiu dacă mai avea nevoie să confirme. A arătat lumii că e un mare, mare antrenor. S-a dovedit că am luat o decizie corectă cînd l-am numit principal", a afirmat Mureşan.

Niciun comentariu: