miercuri, 29 octombrie 2008

Industria energiilor regenerabile, un El Dorado pentru investitori, ar putea ajunge la o cifra de afaceri de 360 miliarde dolari

Investitiile masive in energiile regenerabile ar putea permite atingerea unei cifre de afaceri anuala de 360 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu prezentat de Greenpeace luni, la Berlin, si citat de AFP.
Industria energiilor regenerabile ar putea asigura jumatate din necesitatile mondiale de energie electrica si ar permite economisirea a 18.000 de miliarde de dolari cheltuiti in industria petrolului, potrivit acestui raport, care prezinta un plan de actiuni pentru reducerea emisiilor de CO2.

Investitiile in protectia climatului sunt rentabile din punct de vedere economic, sustine Greenpeace, in timp ce tot mai numeroase voci se ridica pentru a contesta planurile de lupta impotriva incalzirii globale, in momentul in care omenirea se confrunta cu efectele unei crize financiare tot mai grave.

"Piata mondiala a energiilor regenerabile poate creste de o asemenea maniera incat, pana in 2050, va ajunge la dimensiunile actualei industrii a combustibililor fosili", declara Oliver Schafer, director in Consiliul european pentru energii regenerabile (EREC), coautor al proiectului initiat de Greenpeace International.

"In prezent, piata energiilor regenerabile are o valoare de 70 de miliarde de dolari si isi dubleaza volumul la fiecare trei ani", a adaugat el.

"Energiile regenerabile precum cea eoliana sunt deja in masura sa concureze energiile conventionale", a continuat Schafer, subliniind ca nu exista bariere tehnologice in dezvoltarea acestor industrii, ci doar politice.

Niciun comentariu: